Lot 9

Iulia Totoianu & Libris.ro

Șansă

1576184400

Sold for €35,000

ADDITIONAL INFO

Lot Notes

Două perspective, două vieți, două destine, ghidate de prezența, respectiv absența unui singur element: lectura. Bradul de anul acesta este metafora a două vieți aflate în antiteză. Cele două peisaje agățate de tulpina bradului spun poveștile a doi copii, a două suflete egale în aparență, însă atât de diferite în esență. Diferența dintre cele două vieți o face lectura și accesul la educație, așa cum diferența dintre cele două peisaje este marcată de cărți. 
O parte a bradului este exemplificarea vieții susținută de cărți și educație. Este un mediu în care succesul face parte din grila rezultatelor, iar lecturile servesc drept trepte spre atingerea idealului. Este un peisaj plăcut, luminos, imaculat și rafinat, creat cu ajutorul cărților și al poveștilor. Este imaginea unei vieți construite din cuvinte, gânduri, teorii, puse laolaltă de perseverență și dedicare. Este șansa care face diferența. 
Cealaltă parte a bradului este tabloul vieții lipsite de cărți, educație și frumos. Este povestea unui suflet pierdut care duce o existență fără instrucțiuni, fără direcție sau susținere. Cărțile au fost înlocuite de trepte alunecoase, funiile sunt făcute din materiale grele, aspre și chinuitoare, iar fiecare pas ajunge să fie din ce în ce mai dureros. Imaginea este cruntă și confuză, așa cum este o viață fără lectură.

NOTICE TO BUYERS

For this particular benefit auction, no additional buyer's premium will be charged on the hammer price. The final sale price will equal the hammer price.

LOGIN TO LAVACOW

×
×

Join Our Newsletter

Get notified of upcoming auctions and works of interest.

×

In order to place bids you have to fill in your Account Information with the mandatory Auction Settings.
Go to Auction Settings

Your bid was successfully received.