Q&A cu Daniel Rădulescu, meșter al sculpturii supercontemporane

Q&A cu Daniel Rădulescu, meșter al sculpturii supercontemporane

facebook tumblr twitter pinterest

Ioana Gavril

Despre arta artiștilor supercontemporani și apariția pe piața de artă românească se va vorbi multă vreme de acum înainte. Un centerpiece din cadrul Pavilionului de Artă Art Safari” din București a fost expoziția de artă Supercontemporană  „Young Blood (curator: Mihai Zgondoiu), ce a adunat laolaltă artiști emergenți, cu o viziune fresh și captivantă.

Daniel Rădulescu, meșter al sculpturii supercontemporane, a avut expusă, în cadrul expoziției, lucrarea Cumințenia” ce s-a vândut, în timp record, în urmă cu doar câteva zile, pe www.lavacow.com.

 

Așadar, urmează 10 întrebări care pot face diferența pentru un colecționar care vrea să investească în artă supercontemporană.

 

#BeTheInspiration #WowOfTheNow

 

1.      Care este cea mai de preț posesiune a ta?

Cu siguranță o mare valoare sentimentală îl are primul meu desen. A fost realizat la vârsta la care am învățat să țin creionul în mână, cel mai probabil pe la 3 ani. Locul său este în atelier, într-o ramă meșterită de bunicul meu, la rândul său sculptor, pictor și tâmplar. Este unica amintire palpabilă rămasă de la el.

2.      Cea mai plăcută descoperire?

Îmi amintesc cu bucurie de copilărie. Petreceam ore întregi desenând și rememorez cu plăcere momentul în care am descoperit lutul, clipa în care am reușit să dau viață unei forme creând primul volum.

3.      Ce îți ocupă cel mai mult timp în momentul de față?

Pe primul plan, se află de mulți ani deja, atelierul. Este locul în care îmi petrec cea mai mare parte din timp, locul care mă definește, cel în care creez și mă formez. Este mediul în care devin conștient de infinitatea de cunoștințe pe care e necesar sa le acumulez și pe care îmi doresc să le experimentez.

4.      Ce rol are locul în care lucrezi?

Îl consider o oază plină de inspirație, locul meu de agonie și extaz. Este ambientul în care reușesc să mă detașez mental, unde ideile se conturează subtil. Fiind locul în care toate stările și emoțiile ies la iveală, pot să-l definesc foarte simplu, matrița sufletului meu.

5.      Unde ai vrea să expui în viitor?

Pe viitor îmi doresc o expunere cât mai mare, atât pe plan național, cât și internațional. Ca zone geografice, aș considera în special nord-vestul Europei, alături de coasta de vest a Statelor Unite.

Având în vedere susținerea și feedback-ul pozitiv primit în urma evenimentului Art Safari, mi-am propus să expun la cât mai multe bienale și evenimente similare.

6.      Cu ce îți stimulezi creativitatea?

Încerc să pun în practică metode variate de stimulare a imaginației si implicit a creativității. Îmi place să ies cât pot de des din zona de confort, practicând alternativ activități stimulante și interactive. Pot spune că apreciez ideea de necunoscut și exercițiile de tip brainstorming. De asemenea, am un caiet în care îmi place să schițez orice idee, gând sau vis. Inclusiv în perioadele de respiro simt nevoia să îmi țin mintea ocupată, fie cu muzica bună, conversații prolifice, un film sau o piesă de teatru reușită. Toate acestea impactează considerabil starea mea de spirit și modul de lucru.

7.      Există o relație între arta ta și resurse financiare?

Absolut! Practicile artistice sunt în general destul de costisitoare, însă cu atât mai mult sculptura în metal impune costuri ridicate. Începand cu atelierul specializat care necesită o investiție financiară deloc de neglijat până la tehnologia cu care lucrez și la echipamentul de protecție care trebuie să fie de cea mai bună calitate.

8.      Ce păstrezi din ce creezi? Care sunt criteriile de selecție?

La momentul actual, satisfacția cea mai mare apare atunci când sculpturile mele ajung în mâinile acelor colecționari care știu cum să le puna în valoare. Mă bucur să văd că lucrările devin din ce în ce mai apreciate de public, motiv pentru care îmi doresc să aiba acces la ele cât mai mulți iubitori de artă. Urmând acest principiu, îmi este mai ușor să mă despart de ele și să mă focusez pe realizarea unora noi.

9.      Care sunt cele trei cuvinte care te caracterizează cel mai bine?

Perfecționist, oportunist, agitat.

10.   Un sfat pentru tinerii studenți la Arte?

Cel mai important sfat de urmat ar fi să profite la maxim de atelierul pus la dispoziție de facultate, să experimenteze și să absoarbă cât mai multe informații de la profesori. Odată finalizate studiile, este esențial să realizeze faptul că sunt la început de drum, sunt pe cont propriu si greul abia atunci incepe.

 

 

LOGIN TO LAVACOW

×
×

Join Our Newsletter

Get notified of upcoming auctions and works of interest.

×

In order to place bids you have to fill in your Account Information with the mandatory Auction Settings.
Go to Auction Settings

Your bid was successfully received.